Kruudmoes van Noorse kabeljauw (4 Pers.)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
400 g stukjes Noorse kabeljauwfilet
2 ltr karnemelk
250 g gort
150 g blokjes gerookt spek
175 g ongezwavelde rozijnen
2 el gemengde kruiden kervel, zuring, munt, venkel,bieslook, selderijblad)
stroop of suiker
peper en zout
Bereiden
- Gort 8 uur weken in ruim water.
- Breng de karnemelk met de gort aan de kook en laat 1 uur trekken.
- Voeg dan het spek en de rozijnen toe en laat nog 1 uur trekken.
- Doe de kruiden en de stukjes vis erbij en laat 5 minuten trekken tot de vis net gaar is.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met stroop of suiker.
Kruudmoes is een Overijssels gerecht van gort, gekookt met karnemelk, rookspek, verse worst en groene kruiden als munt, kervel, bieslook en
zuring. Het bijzondere is dat dit hartige gerecht wordt geserveerd met stroop of suiker.
Maar het is minstens zo lekker met vis. We vervangen de verse worst door kabeljauw.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Zalm omelet met tomaat en olijven
Tonijn met shii-take en kidneybonen
Gegrilde grietfilet op radijs
Kabeljauw met blauwe kaas
Courgette met haring en basilicumsaus